Ayurveda
 Reguliere kennis
 Complementaire kennis


 Chronische problemen
 Behandel technieken
 Over ons Producten
 Link
 Contact
Ayurveda wordt ook wel 'Moeder der geneeswijzen' genoemd en betekend vertaald vanuit het Indiaas 'levenskennis'. Deze kennis wordt gezien als voorloper van alle vormen van geneeskunde. Met de tri-dosha leer biedt het een uniek en universeel concept dat gehanteerd kan worden om kennis in te zetten voor het behouden en herstellen van de gezondheid.

Ayurveda is gefundeerd op de universele natuurwetten van oorzaak en gevolg (karma), het is zonder oordeel en kent geen goed of slecht. Ayurveda rust op de wetenschap dat alle manifestaties hun eigen unieke samenstelling hebben. Iedere samenstelling heeft een eigen balans die, wanneer verstoord, uiteindelijk leidt tot ongewenste symptomen.

Ayurveda heeft in tegenstelling tot reguliere kennis een helder concept voor gezondheid en een duidelijke strategie mbt behoud en herstel. Het ontwikkelen van een ziekte kent diverse stadia en begint doorgaans met onbalans. Deze onbalans kan in een vroeg stadium worden hersteld door aanpassingen in leefstijl en voeding en in een gevorderd stadium gebruik van kruiden en oliën. Wanneer nodig wordt het proces begeleid door specifieke behandelingen afgestemd op uw conditie.